15 Ekim 2011 Cumartesi

Macaron ve antep fistikli ganaj
















Uzun bir arastirmadan sonra , cesaretimi toplayip sonunda denedim bende macaronu . Korktugum kadar degilmis , püf noktalarina dikkat etmek yeterli . Ben iki cesit tarif denedim . Birinci olan tarif ( mavi olan ) hosuma gitmedi . Bence badem unu fazla geldi . Bu nedenle ikinci denedigim tarifi veriyorum .
















Malzemeler : Yaklasik 30 adet macaron icin

90 g toz badem ( kabuksuz olandan ) ,
150 g pudra sekeri ,
75 g yumurta beyazi , oda sicakliginda ( yaklasik orta boy 2 yumurtanin beyazi ) ,
1 tutam tartar tozu ( olmasada olur ) ,
2 damla limon suyu ,
35 g toz seker ( mümkünse ince olanindan ),
Gida boyasi ( toz yada jel olmasi gerekiyor )


Öncelikle toz badem ve pudra sekerini birlikte robotta cekiyoruz . ( Bu sekilde , cekilme esnasinda badem tozundan cikan yagi pudra sekeri emecektir ) . Cekilmis badem ve pudra sekerini ince elekten geciriyoruz . Oda isisinda olan yumurta beyazlarimizi tartar ve limon suyuyla birlikte mikser ile cirpmaya basliyoruz . Tepeler olusmaya baslayinca sekerini serperek 2 dakika kadar daha cirpiyoruz . Tamamen katilasan yumurta beyazina gida boyasini ilave ederek mikser ile bir kez daha cirpiyoruz . Bu asamadan sonra tahta yada silikon kasikla badem unu ve pudra sekeri karisimini 3-4 seferde , kenarlarindan dogru tek yöne olmak üzere karistiriyoruz . Bu hamuru torbaya koyarak 2 santimetre genisliginde pisireceginiz tepsiye toplar yapiyoruz ( Macaronlari silikon üzerinde pisirin yada kagit üzerinde pisireceksiniz eger , ucusup sekli bozulmamasi icin tepsi ile kagit arasina hamurdan koyun , 4 kösesi ve orta kismina sikmaniz yeterli ). Tepsinin ortasina vurarak yerlesmesini sagliyoruz .( Eger parilti tozu , toz safran vs. kullanacaksaniz bu asamada serpin ). Macaronlari 15-30 dakika arasi dinlendiriyoruz . Bu arada firinimizi 140 dereceye ( pervaneli ayarina ) ayarliyoruz . Kuru parmaginizla deydiginizde elinize bulasmayip üzerinde kuru bir tabaka olusmussa macaronlar pismeye hazirdir . Isinmis firinda 12-15 dakika kadar pisiriyoruz ( dikkat her firinin farkli pisirmesi vardir ). Pisen macaronlari soguk tezgaha alip soguduktan sonra hafif ucundan kaldirarak dikkatlice aliyoruz ve tersini ceviriyoruz . Simdi ara kremamizi yapmaya basliyoruz .
















Kremasi icin :

100 g beyaz cikolata ,
25 ml isitilmis sivi krema ,
3-4 tatli kasigi cekilmis antep fistigi ,


Beyaz cikolatamizi benmari usulü eritiyoruz . Isitilmis sivi krema ile karistiriyoruz . Antep fistigi ilede karistirip , ilitiyoruz . Macarona kremadan 1-2 tatli kasigi kadar koyup diger macaronla kapatiyoruz . Eger dayanabilirseniz bir gece buzdolabinda dinlendirin .



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder