1 Temmuz 2011 Cuma
Krep tarifi ( Pfankuchen )
Ben bu krebi hem tatlilarda kullaniyorum hemde tuzlularda. Bu hamurdan istediginiz incelikte yapabiliyorsunuz. Denemenizi tavsiye ederim .
Hamur malzemeleri :
3 yumurta (m) orta boy ,
1 tutam tuz ,
2 yemek kasigi (silme) seker ,
150 g un ,
3/8 litre ( 375 ml ) süt ,
Ayrica pisirmek icin tereyag ...
Yapilisi :
Yumurta , un , seker , tuz ve sütün 1/4 kadarini cirpma teli ile iyice cirpiyoruz . Kalan sütüde yavas yavas ilave ederek cirpiyoruz . Yarim saat dinlenmeye birakiyoruz . Dinlendikten sonra ocaginizi son ayara acarak ( ceyranli ocak , hic gazli da denemedim ) , krep tavasini isitip , ilk olarak findik tanesi kadar tereyag ile yaglayip ortasina bir kepce hamur döküyoruz ve hizli bir sekilde tavayi daire seklinde cevirirek hamuru incecik her tarafa yayiyoruz . ( Bu islemi ocak üzerinde degil havada yapin , cünkü tava sicak oldugu icin hemen daha yayilirken hamur tavaya yapisacaktir .) Cok hafif kabarciklar olusmaya baslayinca tavayi sallayin ( biraz sert sallayin ), krep tavadan ayriliyor ise olmustur . Diger tarafinida cevirip pisirin . Ve her defasinda nohut tanesi kadar tereyag sürüp hamuru öyle dökün .
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder