22 Mayıs 2011 Pazar
Dereotlu pogaca
Hamuru icin:
3 su bardagi un ,
1 paket tereyag ( oda isisinda ),
1 su bardagi yogurt ,
1 paket kabartma tozu ,
150 g beyaz peynir ,
100 g kasar peyniri ( rendelenmis ) ,
1 demet dereotu ( kiyilmis ) ,
Tuz ,
Acmak icin yarim su bardagi kadar un ,
Üzeri icin .
Yumurta sarisi ,
Susam , cörek otu , hashas ,
Beyaz peynir , kasar peynir ve dereotu haric diger hamur malzemelerini yogurun. Dereotu ve peynirleri de ilave edip yogurun. Unlanmis tezgahta acip kalipla yada bardakla kesin. Üzerine yumurta sarisi sürüp, susam vs. serpin. Isinmis 180-190 derecedeki firinda pisirin.
Not: Hamuru robotta yoguracaksaniz 4-6 parcaya kesilmis soguk tereyagi kullanin.
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder